Den Danske Supply Chain Pris

Hvem vinder den Danske Supply Chain Pris?

Vær med når Den Danske Supply Chain Pris 2018 uddeles

Priskomiteen er uvildig og består af førende Supply Chain Management-eksperter, som kender kravene til et unikt Supply Chain setup.

Sidste års vinder af den Danske Supply Chain Pris

Fra venstre: Jan Lythcke-Jørgensen, Næstformand, effektivitet.dk, Nikolaj Holmer Nissen, Director, Contracting BWSC, Anders Starup Adelby Pedersen, General Manager, Global Supply Chain BWSC og Lene Reipuert, Operation Performance Management PostNord Danmark.

BWSC

BWSC (Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S) er ”landfor¬retningen” af det gamle B&W, hvor dieselmotorer har været udgangspunktet for at levere kraftværker baseret på fossile brændstoffer. Inden for de seneste år har BWSC tilføjet biomassebaserede kraftværker til porteføljen.

I begrundelsen for at tildele årets Supply Chain Pris hedder det blandt andet, at prisen gives for deres Global Supply Chains (GSC) udvikling. BWSC har ingen egenproduktion, så alt indkøbes og kompleksiteten er høj både teknisk og styringsmæssigt. Projektet er bygget op over en ny vision og mission for GSC, der har fungeret som taktgiver og ledestjerne for en række initiativer til industrialisering af værdikæden:

  • Fra reaktiv brandslukning til proaktiv taktisk styring af hele materiale-flowet.
  • Effektivisering og automatisering af arbejdsprocesser samt øget værdiskabelse i logistikken.
  • Professionalisering af indkøbsarbejdet mod strategisk partnerskab for at sikre øget konkurrencedygtighed.

Kåringen af BWSC som årets vinder sker dels for de overbevisende Supply Chain resultater, men også fordi virksomheden via en række gode løsningselementer er påbegyndt industrialiseringsprocessen fra klassisk ”byggeprojekt” til ”industrialisering” i en traditionel ret konservativ, ingeniørdrevet byggeprojekt- branche. Initiativerne i projektet, og dem som er på tegnebrættet, indikerer klart, at projektet er integreret i virksomheden på en måde, så man ikke vender tilbage til tidligere tiders ”hændelses styring”, men udnytter projektet som et springbræt til yderligere forbedringer andre steder i projektforretningen.

Begrundelse

Læs hele dommerkomiteens begrundelse her. 

Årets vinder 2017

Ambu A/S som producerer engangsprodukter til sundhedssektoren modtog Den Danske Supply Chain Pris 2016. Dermed kom virksomheden i selskab med bl.a. Widex, Danfoss, Vola, Region Hovedstadens Blodbank og Lego System, der tidligere har taget prisen som danmarksmestre i Supply Chain. Det er effektivitet.dk, som står bag Supply Chain Prisen, der hvert år uddeles på Den Danske Supply Chain Konference.

Video

Mere om Ambu

Du kan læse motivationen fra dommerkomiteen her.

Læs her artiklen: Ambu vinder DM i Supply Chain Management fra Effektivitet nr. 2, 2017

Om konferencen

Læs her artiklen: Supply Chain stolthed på Den Danske Supply Chain Konference fra Effektivitet nr. 2, 2017.

En traditionsrig pris

Den Danske Supply Chain Pris uddeles af effektivitet.dk på Den Danske Supply Chain Konference. Prisen er indstiftet i 1994, og gives til en virksomhed som anerkendelse for at have implementeret innovative og resultatskabende Supply Chain Management-koncepter, som kan
klassificeres som ’World Class’.

Tidligere års vindere af prisen:

2017: BWSC
2016: Ambu A/S
2015: Widex A/S
2014: Danfoss
2013: GN Resound A/S
2012: Vola A/S
2011: Region Hovedstadens Blodbank
2010: LEGO System A/S
2009: Linak A/S
2008 Chr. Hansen A/S
2007 Danfoss RA
2006 Wavin A/S
2005 Vest-Wood A/S
2004 Netto A/S
2003 Oticon A/S
2002 LK as
2001 Grundfos A/S
2000 Arla Foods A/S
1999 Carlsberg A/S
1998 Olicom A/S
1997 Coloplast A/S
1996 Bang & Olufsen A/S
1995 Voss-Atlas A/S
1994 Herning Galvanisering A/S

Du kan

  • Læse hvad der ligger bag udvælgelsen
  • Være med i opløbet om næste års Danske Supply Chain Pris

Priskomiteen

Johs M. Knudsen
ECCO Sko A/S

VP, Business Development

Marianne Ovesen
Radiometer Medical

VP, Operations

Britta Gammelgaard
CBS

Professor

Torben Knudby
DTU

Associate Professor

Thomas B. Christiansen
Carve Consulting P/S

Partner

Kenneth Bjerregaard
Danfoss Distribution Services A/S

Vice President & GM, Global Logistics Services

Kurt Ottesen
KSO Innovation

Consultant

Knud Sant
Valcon A/S

Chairman

Tidligere års deltagere

 

”Det er vigtigt at holde sig opdateret inden for sit felt og tilegne sig ny viden og inspiration. Til konferencen var der en god balance imellem teori og praksis samt et varieret fokus på teknologi og optimering. Alle præsentationer med mulighed for at stille spørgsmål eller direkte involvere sig. Som deltager i Den Danske Supply Chain Konference 2017 kom jeg hjem med flere gode idéer og inspiration inden for optimering og udvikling af supply chain. Jeg kan varmt anbefale konferencen til andre med interesse for supply chain udvikling.”

Kristian Lambert Gregers Sørensen

LCI Senior Manager E2E Strategic Intiatives

LEGO System A/S

 

Jeg kan kun anbefale konferencen, om ikke for de spændende indlæg, så for muligheden for at mødes med ligesindede inden for supply chain verdenen i Danmark. Man ved aldrig hvad det fører til, om det er sig en ny medarbejder eller et nyt job. Da jeg deltog ved Den Danske Supply Chain Konference 2016, var jeg ved at færdiggøre min kandidat i Operations and Management Engineering på Aalborg Universitet i København. Flyttet fra den tidligere lokation til Aalborg Universitets København Campus gav mig en unik mulighed for at deltage ved en konference som normalt ligger uden for rækkevidden for studerende.

Læs mere her

Joakim Kristian Kejser

Supply Chain Analyst

DSV A/S

 

Selv om nogle af indlæggene i sagens natur er på kanten af min egen faglighed, så giver en sådan dag stor inspiration i forhold til vores indsatsområder og i forhold til strategiske og forretningsmæssige udfordringer, som vi står over for på kort sigt. Så det er lidt af en foræring for mig at være med. Det var interessant at høre om, hvor komplekse virksomheder oplægsholderne kommer fra. De fleste af dem ville være gode at få ind til toplederkredsen her, fordi RH opfatter sig selv som så stor og så kompleks, at det er meget svært at se løsninger for sig. Men Nissens, Danfoss, Novartis osv. har blot en anden kompleksitet, som de – og det er pointen – systematisk arbejder på at håndtere med et fremadrettet perspektiv.

Peter Aagaard Nielsen

Udviklingschef

Rigshospitalets Udviklingsafdeling

Prisen har betydning

Widex har fået pulling power og anerkendelse

"Den Danske Supply Chain Pris har gjort, at vi generelt i Widex har fået mere ”pulling power” i forhold til at tiltrække nye dygtige folk til Widex. Især interessen hos unge talenter er øget signifikant. Det at kunne tiltrække unge talenter er kritisk vigtigt i en verden med eksponentiel udvikling især inden for områder som digitalisering og connectivity." Gustaf Høskuldsson, VP, Global Supply Chain

GN Resound

”Prisen er en ekstern uvildig vurdering, der bekræfter, at GN ReSound også er i verdensklasse, når vi taler evne til at eksekvere forsyningskæden.” Thomas Stig Lundstrøm, Ansvarlig for Globale Supply Chain

GN ReSound

”Prisen sætter fokus på vores samlede indsats, og det er en stor opmuntring for alle vores dygtige medarbejdere på fabrikken, på lageret, i ordrehåndteringen og i logistikken”. Salvatore Oppido, Ansvarlig for Supply Chain Operations i Europa